Početna

Šta je to aparatni manikir?

Manikir je jedna od najrasprostranjenijih usuga u kozmetičkoj industriji a od njega je sve počelo u nail industriji. Do sada se klasični manikir radio uz pomoć raznih instrumenata a odnedavno se pojavio i aparatni manikir kao jedna od vrsta manikira.   

Kod nas je poznat i kao Ruski manikir mada je malo poznato da ova vrsta manikira dolazi iz Nemacke. Kao sto sam naziv kaže ovo je manikir koji se radi elektricnom turpijom tj. kombinacijom raznih nastavaka za električnu turpiju/frezu.

Kao i svaka usluga ima svojih prednosti i mana.

Njegova osobenost je to sto se radi na suvu kožu ruku. Raznim oblicima nastavaka za električnu turpiju mi skidamo suvu kožu kutikule, bočnih strana i zanoktice.Glavna osobenost ove vrste manikira je što možemo jako precizno i brzo ukloniti suvu kožu kutikule i zanoktice a pritom ne dirati zdravu kožu. Osim sto može zameniti klasican manikir, moze se skinuti i suva i ispucala koža sa prstiju i šake kao, ukloniti žuljevi pa čak i promeniti oblik nokatne ploče.

sjtamMože se reći da je ova vrsta manikira moderna usluga koja pruža širok spektar mogućnosti. Sada nova usluga, uskoro neizostavan velikog dela usluga u nail salonu. Osim klasičnog manikira omgućava i obradu kutikule pri izradi i korekciji veštačkih noktiju. Mnogi ovu uslugu mešaju sa pripremom ploče nokta za aplikaciju materijala, to nije aparatni manikir.

Potrebno je napomenuti da je ovaj vid manikira, iako izgleda jako lak za rad, trebaju obavljati samo osobe koje su obučene za ovakav vid manikira. Nije dovoljno dugogodisnje iskustvo rada u salonu i iskustvo sa koriscenjem , nastavaka za obradu veštackih noktiju.

Aparatni manikir je vrlo specifičan i nestručno rukovanje može vrlo lako povrediti klijenta. Pravljenje risova na nokatnoj ploči, povreda kutikule u vidu posekotina, otvaranje kutikule uzrokuje put bakterijama i prljavstini do korena nokta, kapilarna krvarenja, upaljenost i infekcija kože kutikule…su samo od nekih neželjenih pojava usled nestručnog obavljanja aparatnog manikira.

Nestručno korišćenje i nepoštovanje procedure može biti jako traumatično po klijenta zbog neprijatnih vibracija, peckanja i oštecenja kutikule i nokatne ploče.

Ova vrsta manikira može garantovati apsolutnu sterilnost izvođenja postupka ukoliko se poštuju pravila sterilizacije što eliminiše pojavu infekcija.

Pri aparatnom manikiru obrađujemo:

-Kutikulu. Ova regija zahteva posebnu opreznost. Neoprezan pokret moze oštetiti koren nokta sto će rezultirati neujednčenim rastom nokta.

-Bočne strane, zonu nokatnih zidova. Nepravilna obrada može prouzrokovati posekotine a kidanje bočnih delova može uzrokovati pojavu divljeg mesa i izraslina u vidu benignih tumora.

-Zanoktice. Neoprezan pokret i suvišno skidanje zanoktica rezultira odvajanjem kutikule od nokatne ploče i stvara prolaz infekcijama.

-Ispravljamo nepravilnosti nokta i kutikule.

-Poliramo povrsinu nokta i noktu dajemo visok sjaj

Ova vrsta manikira vam može dovesti u salon nove klijente jer je pogodna za one ljude koji se bave profesijama gde je koža ruku izložena hemijskim i mehanickim uticajima kao i obradovati stare jer se znatno ubrzava usluga manikira koji je do sada radjen na klasican nacin.

Nail akademija Danijela Stil, organizuje obuke aparatnog manikira koje mogu biti grupne i individualne, u cenu obuke uračunati su potrebni nastavci. Obuke se održavaju u Beogradu, jednom ili dva puta mesečno. Ukoliko ste zainteresovani za organizaciju obuka u vašem gradu/državi pošaljite upit na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na brojtelefona/viber +381638425305

  • Datum: .

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki :: 2020 ::