YT Frequency - шаблон joomla Видео

Foto dizajn/express dizajn

Nekoliko informacija o Foto dizajnu / Šta se podrazumeva pod foto dizajnom na noktima

Lepe i doterane ruke su jedan od aduta svake žene. Jedan pogled na ruke je dovoljan da saznate mnogo o njihovom vlasniku. Dakle, žene su spremne da ulože dosta truda da bih njihove ruke uvek izgledale besprekorno. 

 

Nudimo majstorima manikira i njihovim klijentima novu tehnologiju u Nail Art industriji – Foto Dizajn.

Za ovu metodu ukrašavanja noktiju se koriste nalepnice sa slikama, crtežima koje su urađene na najfinijoj podlozi (100mikrona). Materijal od kog se izradjuje Foto dizajn je apsolutno bezopasan po zdravlje i ne šteti kvalitetu prirodnog nokta. Moze se koristiti za manikir, pedikir kao i sve tehnike izrade veštackih noktiju. Slike se lako i jednostavno prenose na površinu noktiju. U primeni kod manikira i pedikira ostaju na noktima do 5 dana. Pri izradi vestačkih noktiju, kada se aplikuju pod akril ili gel traju koliko i sam veštacki nokat, u proseku 46 nedelja. Čvrsto prijanja za površinu nokta, sliku vidimo izuzetnom jasnćom a materijal na kojoj je urađena apsolutno je nevidljiv na noktu. 

Foto dizajn je novi ali vrlo obaćavajuci metod u ukrašavanju noktiju. Većina nail dizajnera ima bar minimum umetnickog znanja i izvežbanu ruku. Na žalost,  ne moze svako izraditi preciznu, jasnu i lepu sliku na ovakvom materijalu. takođe ponoviti istu sliku na svih 10 noktiju a da budu lepe, glatke i jednake je veoma teško i za ljude koje se profesionalno bave slikanjem. Način koji je najjednostavniji, najefektniji i otvara mnogo mogućnosti za kreativno rešenje ovog problema je da nabavite nalepnicu sa foto dizajnom.

Foto dizajn postavljen na nokat može biti ukrašen sa  šljokicama, cirkonima, folijama, perlama, čipkom, trakama i drugim ukrasima za nokte. Ovaj metod dizajniranja noktiju nudi prakticno neograničene mogućnosti uz maštu i uzima mngo manje vremena nego crtanje dizajna. Takodje nokti izgledaju mnogo bolje i preciznije ukrašeni.

Posao sa ovakvim vidom ukrašavanja noktiju mozete započeti sa minimalnim ulaganjima. Sve što vam treba je par sličica foto dizajna koje će te ponuditi svojim klijentima. Potpuna novina u Nail industriji i nedostatak konkurencije omogućice vam da započnete profitabilan salonski biznis.

Dizajni se dele u nekoliko tipova:

 • AplikacijePrimena dizajna sa transparentnom pozadinom i manjom veličinom se uglavnom koriste kao dodatak ili umesto crteža. Ovakve aplikacije su lakše za korišcćenje, pogodne za zonu frencha, zbog toga što ima transparentnu pozadinu. Aplikacije se mogu primeniti na belu ili druge svetle boje.
 • French dizajn  je namenjen za slobodan kraj nokta ili ukrasavanje regije „smile“ linije. Ima mat pozadinu i oblik smile linije. Postavljanje dizajna na slobodan kraj nokta zahteva odredjenu praksu i veštinu jer treba da bude precizan. Zbog toga pre upotrebe na noktima klijenta pokušajte da provezbate na nekoliko tipsi lepljenje french aplikacija.
 • Manikir dizajn je slika sa bojom i neprozirnom pozadinom. Primenjuje se na celu površinu nokta. Manikir dizajn se takodje može podeliti na dve podvrste:
 • klasični koji podrazumeva iste slike za sve nokte
 • mix podrazumeva različite slike za svaki nokat ali sa istom temom

Motivi na slikama su raznovrsni – od apstraktnih do određenih predmeta. Pored tradicionalnih leptira i cveća, korste se i likovi iz crtanih filmova, slike zivotinja, priroda, voće, pejsazi, mrtve prirode, fotografije poznatih, poznati brendovi, čipka…

Manikir zahteva dalju dekoraciju na granicama foto dizajna. Od ivice foto dizajna do zanoktice mora biti 11.5mm razmaka da bi sto bolje bi pokriven materijalom i da bi izbegli eventualno odizanje materijala sa nokta. Stoga je neophodno da se granice dizajna maskiraju sljokicama, gelom u boji, akrilom  boji, folijom za nokte… ili nekim drugim ukrasom za nokte, naravno gledaćete da bude u odgovarajucoj boji.

 • Pedikir se samo razlikuje u veličini motiva za svaki nokat

PREDNOSTI

Foto dizajn:

 • Rad sa foto dizajnom je lakši i podstiče mastu, usteđuje vreme i majstora i klijenta. Vrlo efikasno u radu sa klijentima koji imaju malo vremena za boravak kod manikira.
 • Klijent jednostavno izabere bilo koji dizajn i vi mu ga prebacite na nokte. To je spremna opcija. Bice identičan onome sto je izabrao i to eliminise bilo kakav problem sa klijentom sto nije slucaj kada majstor crta improvizovano.
 • Foto dizajn vam omogućava da kreirate slike i crteže visokog kvaliteta i preciznosti koje se ne mogu postići ručno.
 • Foto dizajn moze koristiti bilo ko, cak i osobe koje nemaju ni malo znanja i veštine iz osnova  klasičnog nail arta.
 • Ako upotrebite malo mašte na već ponuđen obrazac to nece biti samo sablonska slika. Kao i kod svakog materijala Foto dizajn treba da bude dopunjen sa drugim vrstama i metodama ukrašavanja noktiju i tako dobijate unikatan i ekskluzivan dizajn.
 • Velika ponuda motiva povećava potražnju i privlači nove klijente. Svaka žena ima ogroman broj motiva koje moze izabrati.
 • Foto dizajn omogućava da se na nokte stave najslozeniji motivi. Za razliku od dekoracije noktiju klasičnim iscrtavanjem, foto dizajn obezbeđuje isti dizajn na svih deset noktiju.
 • Mogucnosti Foto dizajna čine ovu uslugu jedinstvenom.
 • Čvrsto prijanja za površinu nokta ili tipse, film oko motiva postaje potpuno nevidljiv a motiv slika izuzetne jasnoće. Nokti sa foto dizajnom se tretiraju na bilo koji nacin – od uobičajenog lakiranja bezbojnim lakom do kompleksnih tehnologija modeliranja.

SAVETI ZA MAJSTORE:

 • Foto dizajn prekriti gradivnim slojem gela ili kao akvarijum pod završni gel samo je važno da dobro prione za podlogu i da ceo dizajn bude prekriven skulptirajucim materijalom.
 • Na zadnji sloj kada se stavlja foto dizajn preći za dva sloja zavrsnog gela (svaki susiti odvojeno).
 •  Klijentima koji nisu pažljivi sa noktima Foto dizajn stavljati na bazni sloj. Vazno je dobro zatvoriti foto dizajn materijalom. Foto dizajn ne sme da viri iz materijala.
 • Kada nanosite Foto dizajn na deo nokatne ploče ili transparentnu pozadinu, budite vrlo precizni jer se film na kom su motivi urađeni lako defrmiše.
 • Ako su boje na nalepnici transparentne samo je stavite na belu ili svetlu pozadinu i to će izraziti njenu veličinu i jasnocu.
 • Završni gel/sjaj treba da bude visokog kvaliteta i pouzdan tako da ne pokvasi sliku i tako je ošteti ili deformise.
 • U cilju da čvrsto vežete Foto dizajn na nokat mozete ga staviti između slojeva materijala gela ili akrila i tako ih fiksirati.
 •  Kod bilo koje metode fiksiranja slike za podlogu potrebno je da jako obratite paznju na turpijanje. Preporucujemo da dizajn stavite na ne manje od dva milimetra od slobodnog kraja nokta i pazljivo zatvorite vrhove.

Rentabilnost:

Profit! Primena ovakvog vida ukrašavanja noktiju u salonu je vrlo rentabilna. Uzmimo primer da jedan foto dizajn nabavite po 200din. na njemu ima minimum 12 motiva (sličica). Ukoliko naplaćujete jednu sličicu po 50 dinara, zaradjujete troduplo od uloženog. Na nekim foto dizajnima ima preko 30 motiva i u ovom slučaju zaradjujete preko 7 puta više od ulozenog. Uz samu zaradu na dizajnu ste i skratili vreme izrade dizajna i samim tim možete primiti vise klijenata u toku dana.

Proces primene Foto Dizajna:

1. Pripremite nokat za foto dizajn – odmastite površinu nokta, obično se primenjuje na svetlu povrsinu (bela, svetlo zelena, plava, zuta…) da bi slika bila što izraženija.

2. Izaberite dizajn u širini noktiju. Ako je preširok možete ga iseći a ako je preuzak možete koristiti jos neki vid nail arta koji se uklapaju u dizajn (gliteri, boje…)

3. Odvojite sliku od podloge pincetom i pritisnite na površinu nokta. Nežno izravnajte i vodite računa da vam ne ostane vazduh ispod slicice. Kod manikira/pedikira aplikuje se na lak. U gel tehnici aplikuje se na bazni sloj gela a kod akrila na dizajn pre providnog sloja.

4. Sada možete završiti i obraditi nokat na bilo koji način. Bezbojnim lakom kod manikira/pedikira, gradivnim gelom ili clear akrilom. Pri obradi nokta turpijom voditi računa da ne zakacite dizajn.

Foto dizajn je spreman. Ceo proces traje 37 minuta! Slika na noktima izgleda apsolutno besprekorno.

 

U slucaju da ispoštujete sve ove preporuke, nećete imati problem sa korisćenjem foto dizajna i nokti ce izgledati besprekorno precizno i uredno.

Autor teksta:

Danijela Repac Djordjevic

Komentari   

0 #1 luigi4235 19-02-2015 14:55
(╯°□°)--︻╦╤─ - - -
+++thatsafunnypic.com+++
Citat

Dodaj komentar

Molimo vas da ne vređate ni po jednoj osnovi. Hvala.


Sigurnosni kod
Osveži

Kontakt

dark 658.mart 34  11307 Bolec. Beograd

dark 96+381 63 8425305

dark 96+382 69 641373 (Crna Gora)

dark 173info@danijelastil.rs

 

Facebook strana